-

Geef tweedehands kleding een nieuw leven via mijnkleren.nl

September 12, 2011 by  
Filed under blog, eco-fashion, lifestyle

LinkedInTwitterFacebookEmailPinterestNUjij

Mijnkleren.nl logoFast fashion wordt het genoemd; het fenomeen van goedkope kleding die zeer snel veroudert omdat er al weer nieuwe collecties in de winkels hangen. Het hebben van iets nieuws doet ons geluksgevoel misschien goed maar brengt ook veel negatieve gevolgen met zich mee.

Zo wordt van de wereldwijde pesticide productie 20% voor de katoenteelt gebruikt. Ook de verfstoffen die in kleding worden gebruikt zijn vaak giftig.

Daarnaast wordt veel kleding nog steeds onder erbarmelijke omstandigheden geproduceerd in de derde wereld.

Uit onderzoek van de BBC blijkt dan ook dat we steeds meer kleding bezitten: de gemiddelde vrouw koopt driemaal meer kleding dan ze 30 jaar geleden deed. In totaal koopt diezelfde gemiddelde vrouw in haar leven 22 kledingstukken die ze nooit draagt.

Het moge duidelijk zijn dat deze manier van consumeren niet duurzaam is en een flinke negatieve gevolgen heeft voor het milieu.

Om duurzame kledingconsumptie te stimuleren zijn we daarom Mijnkleren.nl gestart. De website biedt haar leden de mogelijkheid tweedehands kleding te ruilen, verkopen of weggeven. Tweedehands kleding krijgt zo een nieuw leven, wat de productie van nieuwe kledingstukken voorkomt.

Hetzelfde kledingstuk krijgt zo veel meer nut. Uiteindelijk kopen we geen nieuwe kleding omdat onze oude kleding versleten is, vaak gaat het alleen om modetrends die een kort leven beschoren zijn of gewoon omdat we er al op uitgekeken zijn.

Geschreven door D. Visser
Informatiebron: mijnkleren.nl

VN:F [1.9.22_1171]
Waardeer dit stuk:
Rating: 4.3/5 (7 votes cast)
Geef tweedehands kleding een nieuw leven via mijnkleren.nl, 4.3 out of 5 based on 7 ratings
LinkedInTwitterFacebookEmailPinterestNUjij

Comments

3 Reacties to “Geef tweedehands kleding een nieuw leven via mijnkleren.nl”
 1. Henriette says:

  Wij vonden het ook zonde om alle mooie kleding zomaar weg te doen. Wij zijn toen een webshop gestart voor tweedehands kinderkleding. http://www.merkkleertjeszolder.nl verkoopt alleen merkkleding. Bij kinderen gaat deze kleding nog zeker een keer mee en verkopen wij voor een klein bedrag deze kleding weer. Zo bieden we mensen met een budget toch de kans om mooie kleding voor hun kinderen te kopen en zijn we met z’n allen een stuk duurzamer bezig!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Jeremy says:

  Leuk idee!

  Succes met de shop!

  grtz

  Jeremy

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. J Mellema-Bakker says:

  Hallo,
  Via het blad Genoeg belande ik op deze site, fijn, dat er op deze manier iets wordt gedaan aan de verspilling van kleding[weggooien] vaak zit er nog goeie kleding bij waar een ander weer plezier van kan hebben.
  Zelf breng ik overbodige kleding naar De Wissel, de opbrengst daarvan gaat naar een goed doel!
  hartelijke groeten! Joke

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Geef je mening!

Deel je mening met ons en discussieer mee...