J. Croes

Dit weblog is eigenlijk een reactie op het steeds toenemende aantal aan bedrijven die claimen dat zij en/ of hun producten “duurzaam” zijn. Het concept van duurzaamheid en duurzaam ondernemen is super breed en op verschillende manieren interpreteerbaar. Duurzaam ondernemen wordt al snel door heel veel bedrijven gereduceerd tot bijvoorbeeld CO2-neutraal handelen c.q. produceren. Begrijp me niet verkeerd, er zijn wel bedrijven die duurzaam zijn en duurzame producten aanbieden. Echter, deze zijn eerder uitzondering dan regel. Daarnaast zijn veel bedrijven niet transparant genoeg. Dergelijke factoren maken het moeilijk voor de bewuste consument om zelf te bepalen of een bedrijf, product en/ of dienst wel duurzaam genoeg is.

Wat wil ik met dit blog bereiken? Bewustzijn, dat is wat ik wil bereiken. Bewustzijn onder de bewuste en kritische consument niet alleen over de impact van bepaalde producten op mens en milieu maar, ook over de alternatieven die er bestaan. Eerlijk gezegd is mijn lifestyle ook niet voor 100% duurzaam, er is veel voor verbetering vatbaar. In bepaalde mate zijn mijn mogelijkheden net zoals die van elke burger beperkt. Immers, we maken allemaal deel uit van die maatschappelijke organisaties, structuren en instituties die ervoor zorgen dat onze maatschappij niet duurzaam genoeg is. Bijvoorbeeld, omdat wij niet duurzame producten kopen van niet duurzame bedrijven blijven deze niet duurzame vastgeroeste patronen van handelen bestaan.

Ik kom oorspronkelijk uit Aruba, ben naar Nederland verhuisd om milieukunde te studeren en ben sindsdien blijven hangen. Tijdens mijn studie lag mijn interesse bij hoe bedrijven om (willen) gaan met milieu. Op het HBO heb ik me daarom gespecialiseerd op het gebied van milieumanagement en met name in het ontwikkelen en implementeren van milieumanagementsystemen. Op de universiteit lag mijn focus op de interactie tussen bedrijven, het milieu en de mens binnen een bepaalde sociaal-maatschappelijke context. Met andere woorden; duurzaam ondernemen. Voor enkele jaren heb ik gewerkt voor een milieuadviesbureau waardoor ik veel ervaring heb opgedaan op het gebied van milieumanagement. Dit is iets dat dicht bij mijn hart ligt namelijk. Door bedrijven te ondersteunen bij het beschermen van het milieu en de mens wil ik bijdragen aan een duurzamere maatschappij. Op dit moment werk ik overdag als milieuadviseur binnen de luchtvaartsector en ‘s avonds als  internetondernemer en blogger.

Ik wil met je kennis uitwisselen en meedenken over de alternatieven die we hebben aan moderne producten en/ of diensten. Dit zodat wij een zowel stijlvol als  duurzame lifestyle kunnen hebben.  We zijn als blogteam constant bezig met nieuwe projecten om dit blog verder te ontwikkelen en hopen dat jullie onze artikels interessant genoeg vinden.

Voor meer informatie over het concept van duurzaamheid en wat dit betekent voor bedrijven en consumentenjer verwijs ik je graag naar de volgende pagina’s:

Jeremy Croes

ilovemyplanet

VN:F [1.9.22_1171]
Waardeer dit stuk:
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
J. Croes, 5.0 out of 5 based on 3 ratings